Za vrijeme boravka u našim apartmanima, postoje mnoga interesantna izletišta koja će učiniti vaš boravak još zanimljivijim. Na ovoj stranici ćete pronaći sve aktivnosti i sva mjesta koje možete posjetiti. Ukoliko vam je potrebna pomoć za organiziranje istih, stojimo vam na raspolaganju.

 

PODSTRANA

Prije nego se uputite u dnevne izlete na otoke, razgledavnje Splita ili krenete u avanturističke pothvate, upoznajte naše mediteransko mjesto i sve što vam ono može ponuditi. Podstrana se smjestila u Splitsko-dalmatinskoj županiji, udaljena svega 8 km od Splita i 10km od Omiša. Prostire se 6 km uzdužno razvedenom obalom, dok ju sa gornje strane "štiti" slikovito brdo Perun.

 

Zbog svojih geografskih obilježja Podstrana svojim posjetiteljima nudi višebrojne rekreacijske: pješačke staze, staze za planinarenje i biciklizam, i naravno posjet Staroj Podstrani - kolijevki današnje Podstrane. Sve o kulturnoj baštini Podstrane možete pronaći ovdje. Uz more se može pronaći dobra ponuda organiziranih sportova: windsurf, vodeno skijanje, vodeno skejtanje, malo jedrenje i sportski katamarani. Za navedene sportove se organizira i škola za podučavanje na hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom, talijanskom i flamanskom jeziku. A nakon napornih aktivnosti u prirodi i na moru, dobro će vam doći kvalitetna gastronomska ponuda koju Podstrana nudi u mnogim domaćim konobama, restoranima, picerijama i kafićima!


SPLIT

Split je smješten 10km zapadno od Podstrane. Osim što zauzima važno kulturno i sveučilišno mjesto, jedno je od najznačajnijih turističkih destinacija ovih prostora.

 

Središte grada Splita čini Dioklecijanova Palača, jedan od najbolje sačuvanih spomenika rimskog graditeljstva. Sagrađena je od rimskog cara Dioklecijana u 4.stolječu i ona je koljevka današnjeg grada. Ujedno je i žila kucavica, jer tu sve vrvi od kafića, restorana, trgovina...nezanemarivi su podrumi palače, muzeji, galerije, te Pijaca i Voćni trg. Ponekada je i sama šetnja malim uličicama unutar Palače već poseban ugođaj. Tu je i splitska Riva koja je centar zbivanja kroz čitavu godinu. Kao turist u gradu Splitu nemojte propustiti ni spomenik Grgur Niski ispred zlatnih vrata palače, staro groblje Sustipan na zapadnoj obali, kupanje i igru picigina na gradskoj plaži Bačvice istočno od centra, te rekreaciju ili šetnju pod borovinom prekrasne gradske šume Marjan. Više o mogućnostima razgledavanja i aktivnosti u gradu Splitu možete pronaći na službenim stranicama grada ovdje.

 

50 metara od naših apartmana se nalazi stajalište redovne autobusne linije Omiš-Split, vožnja do centra Splita traje maksimalno 30 minuta te košta svega 2 eura, dok autobusi polaze svako pola sata.

 

OMIŠ

Omiš je mali gradić udaljen 10 km južno od Podstrane, smjestio se na ušću rijeke Cetine i podno Omiške Dinare. Osim zanimljivog položaja, poseban je po raznobojnoj tržnici u središtu grada, mnoštvu malih kafića, bistroa, restorana, butika i trgovina u užoj gradskoj jezgri. Povijest grada je duga i zanimljiva, te na njegovom podrućju možete obići mnoge kulturne i povijesne znamenitosti, kao što su tvrđava Fortica, tvrđava Mirabela, mnoge crkve, spomenici i muzejai. Osim povijesnih znamenitosti, Omiš pruža mnoštvo mogućnosti za one koji žele aktivan odmor: rafting na cetini, planinarenje, slobodno penjanje, zipline, ribolov i ronjenje. Omiškla rivijera nudi bezbroj raznovrsnih plaža, od pješćanih do kamenih i šljunčanih. Ostale informacije o mogućnostima koje pruža grad Omiš možete pronaći na službenim stranicama ovdje.

 

50 metara od naših apartmana se nalazi stajalište redovne autobusne linije Omiš-Split, vožnja do Omiša traje maksimalno 30 minuta te košta svega 2 eura, dok autobusi polaze svako pola sata.

 

BOL

Bol je mjesto na južnoj strani otoka Brača na kojem se nalazi jedna od najljepših svjetskih plaža Zlatni rat. Ova prekrasna šljunčana plaža je duga gotovo tisuću metara, i njezin fenomen je to što mijenja oblik i položaj prema smjeru u kojem puše vjetar. Osim što ovdje možete uživati cijelodnevno sunce i čisto more, postoji mnoštvo aktivnosti u koje se možete upustiti: surfanje, parasailing, ronjenje, tube i ostalo. Tu su i mogućnosti rentanja brodova i skutera, biciklizam, a grad ujedno nudi i kvalitetnu ponudu kafića i restorana.

Do Bola možete doći redovnim katamaranom iz gradske luke Split, a postoji i mogućnost organiziranih dnevnih izleta u suradnji s našim apartmanima.

 

HVAR

Hvar je mjesto na južnoj strani otoka Hvara koji se smatra među deset najljepših otoka na svijetu. Sa sigurnošću je jedno od najpopularnijih odredišta Mediterana, jer obiluje prirodnim ljepotama, brojnim uvalama, bogatim noćnim životom i dobrom gastronomskom ponudom. Hvar ujedno ima i bogatu povijesnu baštinu, tako da tamo možete svjedočiti mnogim znamenitostima kao što su Tvrđava Fortica (Španjola), Franjevački samostan, i Hrvatsko Kazalište. Nekoliko stotina metara južno od Hvara se nalaze Pakleni otoci, gdje se mogu pronaći prekrasne uvale i plaže.

 

Do Hvara se može doći redovnom brodskom linijom iz gradske luke Split, a postoji i mogućnost organiziranih dnevnih izleta.

 

Osim gore navedenih mjesta, možete posjetiti i slijedeće: OTOK VIS, OTOK ŠOLTA, SLAPOVI KRKE, TROGIR, SINJ, TVRĐAVA KLIS, a ukoliko putujete osobnim vozilom na putu prema nama možete uzeti pauzu i posjetiti Nacionalni Park PLITVIČKA JEZERA- jedno od najljepših mjesta u ovom dijelu Europe.


15.07.-17.07.2016 ULTRA EUROPE
Najveći glazbeni festival elektronske glazbe na ovim prostorima se i po četvrti put održava u Splitu od 15.-17. srpnja 2016!
2016 SINJSKA ALKA
Sinjska alka jedinstveno je danas viteško natjecanje u Europi koje se svake godine održava u Sinju.

PODSTRANSKO KULTURNO LJETO

Podstransko kulturno ljeto se održava tijekom srpnja i kolovoza i nudi raznovrstan program glazbenih, književnih, likovnih i scenskih sadržaja.
SPLITSKO LJETO
Spitsko ljeto je umjetnički fetsival koji se već 61 godinu odvija u ambijentalnim prostorima grada gdje se prikazuju ljetne priredbe, ljetni festival opere, drame, plesa i glazbe.